Universiteit Leiden

nl en

Jesse Doornenbal

Docent

Naam
Mr. J.D. Doornenbal
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
j.d.doornenbal@fsw.leidenuniv.nl

Jesse Doornenbal is als docent verbonden aan het Instituut Politieke Wetenschap en buitenpromovendus bij het Instituut voor Wijsbegeerte.

Meer informatie over Jesse Doornenbal

Jesse Doornenbal is als docent verbonden aan het Instituut Politieke Wetenschap en buitenpromovendus bij het Instituut voor Wijsbegeerte. In zijn onderzoek richt hij zich op de filosofische, maatschappelijke en existentiële consequenties van wat Nietzsche ‘de dood van God’ noemde.

Er is niet langer een goddelijke orde voorhanden die houvast geeft te midden van onze wereld die razendsnel verandert. We worden op onszelf teruggeworpen, zonder dat we in onszelf een zwaartepunt kunnen vinden van waaruit we de wereld kunnen organiseren. De wereld en wijzelf zijn op tilt geslagen. Toch is deze oriëntatieloosheid allesbehalve vanzelfsprekend. Meestal zijn we in beslag genomen door onze poging om controle te krijgen over de dingen, door onze zoektocht naar nieuwe vastigheden, of het teruggrijpen op wat reeds verloren is.

Deze problematiek roept een aantal vragen op die centraal staan in het denken van Jesse: In wat voor toestand bevinden wij ons vandaag de dag? Hoe moeten we leven met deze grondeloosheid die we vaak niet eens opmerken? Hoe om te gaan met zinsvragen waar geen antwoord op lijkt te zijn? Hoe moeten we onze politieke orde organiseren, als er geen eenduidig gemeenschappelijk principe meer is?

Docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Politieke Wetenschap

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

Buitenpromovendus

  • Faculteit der Geesteswetenschappen
  • Instituut voor Wijsbegeerte

Werkadres

P.J. Veth
Nonnensteeg 1-3
2311 VJ Leiden
Kamernummer 2.03

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.