Universiteit Leiden

nl en

Jasper Maas

Docent

Naam
Dr. J.N.M. Maas
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
j.n.m.maas@fsw.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0003-1784-1319

Jasper Maas werkt als docent bij het Instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar de relatie tussen sociale steun en het welbevinden van leerkrachten.

Meer informatie over Jasper Maas

Leiden Pedagogiek Blog

Jasper Maas werkt als docent bij het instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar de relatie tussen sociale steun en het welbevinden van leerkrachten. Proefschrift: ‘Explanatory pathways of the association between receiving social support and teachers’ well-being’ (2023). Promotor: Prof. Dr. Urte Scholz, University of Zurich. Hij heeft een BSc en MSc in Sociologie en Leraar Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen (Vrije Universiteit) en is werkzaam geweest als docent in het vmbo, havo en vwo.

Curriculum vitae Jasper Maas

Onderzoek

Leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs worden al langere tijd geconfronteerd met hoge werkdruk. Dit is onder andere oorzaak van relatief veel uitval en een tekort aan leerkrachten. Het onderzoek van Jasper Maas richt zich op factoren die de motivatie, het stressniveau en welbevinden van leerkrachten kunnen beïnvloeden. De focus ligt op de vraag op welke manier leerkrachten baat kunnen hebben bij de ondersteuning door de schoolleiding en collega’s en hoe sociale steun in scholen versterkt kan worden.

Onderwijs

Jasper geeft onderwijs in de bachelor Pedagogische Wetenschappen en de master Education and Child Studies. De focus in zijn onderwijs ligt op onderzoeksvaardigheden, zoals Onderzoekspracticum, Practice of Empirical Research, Wetenschappelijk schrijven en begeleiding van masterscripties.

Werkdagen

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Docent

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Onderwijswetenschappen

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 4B46

Contact

Publicaties

  • Vereniging Thorbecke -
  • Stichting Professor Mr. J.R. Thorbecke Leerstoel -
  • International Association for Legislation -
  • Thorbecke- en Bachienestichting -
  • Vrienden van de Juridische Faculteit -
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.