Universiteit Leiden

nl en

James Hardwick

Hoogleraar Maag Darm Leverziekten, in het bijzonder de vroege detectie en behandeling van colorectale tumoren

Naam
Prof.dr. J.C.H. Hardwick
Telefoon
+31 71 526 5364
E-mail
j.c.h.hardwick@lumc.nl
ORCID iD
0000-0002-9575-5099

James C.H. Hardwick is hoogleraar maag-darm-leverziekte, in het bijzonder het vroeg detecteren en behandelen van colorectale tumoren.

Meer informatie over James Hardwick

James C.H. Hardwick is hoogleraar maag-darm-leverziekte, in het bijzonder het vroeg detecteren en behandelen van colorectale tumoren.

Maag-darm-leverziekte

Darmkanker treft een op de twintig Nederlanders en is de meest dodelijk vorm van kanker na longkanker. In zijn onderzoek kijkt Hardwick naar nieuwe methodes op darmkanker op de sporen en om ze “orgaan sparend” te verwijderen. Verder richt zijn onderzoek zich op de moleculaire ontstaanswijze van darmkanker.

Wetenschappelijke carrière

James Hardwick is in Engeland opgeleid als maag-darm-leverarts en internist. In 1999 is hij naar Amsterdam verhuisd om bij de UvA op 25 september 2002 te promoveren met de proefschrift getiteld “Molecular Mechanisms in Colon Cancer”. In 2007 is hij uit Amsterdam vertrokken om in Leiden zijn onderzoek voort te zetten. Aandachtsgebieden zijn de rol van de BMP signaleringspad in het ontstaan en beloop van dikkedarmkanker, chemopreventie van dikkedarmkanker, nieuwe endoscopische technieken om voorlopers van dikkedarmkanker mee op te sporen en minimaal invasief technieken om voorlopers van dikkedarmkanker te verwijderen. Hij hield zijn oratie met de titel “Colon cancer through the looking glass” op 18 september 2015.

Hoogleraar Maag Darm Leverziekten, in het bijzonder de vroege detectie en behandeling van colorectale tumoren

  • Faculteit Geneeskunde
  • Divisie 2
  • Maag-, Darm- en Leverziekten

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Kamernummer C4P

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.