Universiteit Leiden

nl en

Jaap van Dissel

Hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder de infectieziekten

Naam
Prof.dr. J.T. van Dissel
Telefoon
+31 71 526 2613
E-mail
j.t.van_dissel@lumc.nl
ORCID iD
null

Hoofdfunctie (vanaf 2013, 4 dagen per week): directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, agentschap van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Nevenfunctie (nog voor 1 dag per week sedert 2013, eerder fulltime 1999-2013): hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder infectieziekten aan het LUMC.

Meer informatie over Jaap van Dissel

Hoofdfunctie (vanaf 2013, 4 dagen per week): directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, agentschap van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Nevenfunctie (nog voor 1 dag per week sedert 2013, eeder fulltime 1999-2013): hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder infectieziekten aan het LUMC.

Infectieziekten

Voor zijn overgang naar het CIb-RIVM in 2013 was Jaap van Dissel hoofd van de afdeling Infectieziekten bij het LUMC. Daarnaast was hij hoofdopleider Interne Geneeskunde, en voorzitter van het Centrum voor Infectieziekten. Tevens was hij lid van de Gezondheidsraad, het Medisch Tuchtcollege en vice-voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en van de Scientific Advisory Group Anti-infectives bij het European Medicines Agency. Hij wisselde zijn carrière bij het LUMC – gericht op afweerstoornissen en klinische infectieziekten – af met een onderzoeksperiode bij het Duke University Medical Center in Durham en het Cold Spring Harbor Laboratory in de Verenigde Staten waar hij onderzoek deed op het gebied van bacteriele genetica.

Wetenschappelijke carrière

Promotie: “Divergent bactericidal activity of resident and activated macrophages for Salmonella typhimurium and Listeria monocytogenes” (3 december 1987).

Oratie: “Overleven in vóórtdurende onrust” (19 mei 2000).

Hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder de infectieziekten

  • Faculteit Geneeskunde
  • Divisie 2
  • Infectieziekten

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Kamernummer C5-P

Contact

Emeritus hoogleraar Inwendige Geneeskunde, in het bijzonder de infectieziekten

  • Faculteit Geneeskunde
  • Divisie 2
  • Infectieziekten

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Contact

Publicaties

  • KNAW Lid spin-commissie
  • RIVM Directeur centrum infectieziekte bestrijding
  • Stichting biowetenschappen en maatschappij Bestuurslid
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.