Universiteit Leiden

nl en

Hanneke Hulst

Naam
Prof.dr. H.E. Hulst
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
h.e.hulst@fsw.leidenuniv.nl

Hanneke Hulst is hoogleraar ‘Neuropsychologie in Gezondheid en Ziekte’ bij de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Hanneke Hulst

Hanneke Hulst is hoogleraar ‘Neuropsychologie in Gezondheid en Ziekte’ bij de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie van de Universiteit Leiden.

Kort CV

Tussen 2007 en 2021 was zij werkzaam bij het Amsterdam UMC (locatie VUmc). Daar werkte ze achtereenvolgens als promovendus (2009-2013), postdoctoraal onderzoeker (2013-2016) en Universitair Docent (2016-2021). Hanneke Hulst heeft aan de Vrije Universiteit Amsterdam de Bachelor en Master of Health Sciences afgerond (2005) en ook de Master of Neuroscience (2008). Recentelijk heeft zij daar de Master of Philosophy, Bioethics and Health aan toegevoegd om haar neurowetenschappelijke onderzoek te verrijken (2020).

Onderzoek

Haar onderzoeksinteresse rijkt van fundamenteel tot toegepast rondom cognitieve stoornissen bij mensen met de hersenziekte multiple sclerose (MS). Ze zoekt naar de neurobiologische correlaten van cognitieve stoornissen bij MS met behulp van geavanceerde MRI technieken en werkt tegelijkertijd aan het verbeteren van de zorg en behandeling door de ontwikkeling van digitale tools (Multiple Screener).

Outreach

Hanneke schrijft populair wetenschappelijke columns voor o.a. www.msweb.nl en de MS Vereniging Nederland en is algemeen manager van stichting Brein in Beeld die zich inzet om (neuro)wetenschappelijke kennis naar een algemeen publiek te vertalen.

Erkennen en waarderen

Sinds 2018 is Hanneke (bestuurs)lid van De Jonge Akademie (KNAW) waar zij zich onder andere inzet voor het nieuwe Erkennen en Waarderen.

Promovendi

Marijn Huiskamp, MSc.
Stefanos Prouskas, MSc.
Arianne Gravesteijn, MSc.
Maureen van Dam, MSc.
Pauline Waskowiak, MSc.

Dr. Quinten van Geest

Links

Columns MSweb
Stichting Brein in Beeld
Twitter

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Gezondheids, Medische- Neuropsychologie

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.