Universiteit Leiden

nl en

Gera van Duijvenvoorde

Bijzonder Hoogleraar Telecommunicatierecht

Naam
Prof.mr. G.P. van Duijvenvoorde
Telefoon
+31 71 527 8838
E-mail
g.p.van.duijvenvoorde@law.leidenuniv.nl

Gera van Duijvenvoorde (1965) is vanaf 1 november 2013 vanwege de Stichting Telecommunicatierecht als bijzonder hoogleraar verbonden aan eLaw, Centrum voor Recht en Digitale Technologie voor 0,2 fte.

Meer informatie over Gera van Duijvenvoorde

Gera van Duijvenvoorde is vanaf 1 november 2013 vanwege de Stichting Telecommunicatierecht als bijzonder hoogleraar verbonden aan eLaw voor 0,2 fte. Zij werkt daarnaast als advocaat-in-dienstbetrekking bij KPN te Den Haag sinds 1 januari 2004. KPN heeft haar voor één dag in de week vrijgesteld gedurende de looptijd van haar benoeming als bijzonder hoogleraar. Vanaf 1 januari 2015 bekleedt zij de functie van Competition Counsel in het KPN General Counsel Office.

Biografie

Eerder vervulde zij verschillende functies binnen KPN, zoals procesadvocaat in het KPN Litigation Office waarbij zij procedeerde op het terrein van het telecommunicatierecht, Group Competition and Compliance Officer waarbij zij verantwoordelijk was voor het opzetten van een regulatory compliance bouwwerk en awareness programma alsmede General Counsel van het netwerkbedrijf van KPN. Zij adviseert voornamelijk op het terrein van het telecommunicatierecht en het mededingingsrecht. 

Na haar studie Nederlands recht (bedrijfsrechtelijke afstudeerrichting) aan de Universiteit Leiden (1988) was zij van 1989 tot 1993 als assistent-in-opleiding verbonden aan deze universiteit (afdeling Recht en Informatica). Van 1993 tot 1997 was zij universitair docent aan de Universiteit Utrecht (Sectie Recht en Informatietechnologie en Molengraaff Instituut voor Privaatrecht). Dit docentschap combineerde zij vanaf 1 april 1992 met een functie als bedrijfsjurist bij Philips International B.V. te Eindhoven. In november 1996 promoveerde zij aan de Universiteit Leiden op het proefschrift "Informatietechnologie en Europees mededingingsrecht". Van 1 september 1997 tot 31 december 2003 was zij werkzaam als advocaat bij Houthoff Buruma in de sectie Regulation & Competition.

Onderzoeksgebieden en interesses

Gera publiceert voornamelijk op het terrein van het telecommunicatierecht en het mededingingsrecht. Haar onderzoeksterrein betreft het telecommunicatierecht, zowel op Europees als nationaal gebied. De interactie met het (Europees) mededingingsrecht alsmede de regulering ter bescherming van maatschappelijke-  en eindgebruikersbelangen zijn aandachtspunten binnen haar onderzoeksterrein. 

Zij is bestuurslid van de vereniging voor Mededingingsrecht en redactielid van Mediaforum, Tijdschrift voor Media en Communicatierecht. 

Bijzonder Hoogleraar Telecommunicatierecht

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A1.58

Contact

Publicaties

  • KPN Advocaat in dienstbetrekking, afdeling Legal & Regulatory
  • Vereniging voor mededingingsrecht Bestuurslid
  • Mediaforum, tijdschrift voor Media en Communicatierecht Lid redactie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.