Universiteit Leiden

nl en

Georg Wabl

Gastdocent

Naam
Mr. G.A. Wabl LLM
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
g.a.wabl@law.leidenuniv.nl

Georg Wabl LL.M. (London) is als gastdocent verbonden aan de afdeling Ondernemingsrecht, Leiden Law School sinds December 2021. Hij is advocaat en partner bij Binder Grösswang in Wenen waar hij zich voornamelijk bezig houdt met internationaal herstructurerings- en insolventierecht. In 2021 was hij op een secondment bij De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam. Verder doet Georg als promovendus aan de Universiteit van Wenen onderzoek naar Europees insolventierecht, waarbij ligt zijn focus op duties of directors onder de EU Richtlijn Preventieve Herstructurering (2019/1023). Hij publiceert regelmatig zowel in Oostenrijkse als internationaale tijdschriften en spreekt geregeld op conferenties.

Meer informatie over Georg Wabl

Gastdocent in internationaal insolventierecht

Georg Wabl LL.M. (London) is als gastdocent verbonden aan de afdeling Ondernemingsrecht, Leiden Law School sinds December 2021. Hij verzorgt onderwijs op het terrein van internationaal insolventierecht. Zijn juridische en empirische onderzoek richt zich op de interactie tussen insolventie-, vennootschaps- en ondernemingsrecht met een sterke focus op Europese en internationaale perspectieven.

Advocaat in Oostenrijk

Georg is een Oostenrijkse advocaat en partner bij Binder Grösswang in Wenen waar hij zich voornamelijk bezig houdt met internationaal herstructurerings- en insolventierecht en (distressed) corporate/M&A. In The Legal 500 en IFLR1000 is hij voor Oostenrijk een "Rising Star" genoemd. In 2021 was hij op een secondment bij De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam. Hij publiceert regelmatig zowel in Oostenrijkse als internationale tijdschriften en spreekt geregeld op conferenties.

Educatie

Georg is een promovendus aan de Universiteit van Wenen en doet onderzoek naar Europees insolventierecht, waarbij de focus ligt op duties of directors onder de EU Richtlijn Preventieve Herstructurering (2019/1023). Zijn promotor is Professor Andreas Konecny. Als onderdeel van zijn proefschrift heeft Georg een empirisch onderzoek uitgevoerd onder meer dan 100 oostenrijkse curatoren. In 2016/17 deed hij een LL.M. aan de Queen Mary University of London, waar hij ook werkte als onderzoeksassistent van Professor Rodrigo Olivares-Caminal op het terrain van herstructurerings- & insolventierecht. Daarvoor voltooide Georg zijn master rechtsgeleerdheid (magister iuris) aan de Universiteit van Graz in 2011.

Gastdocent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.