Universiteit Leiden

nl en

Eva Grosfeld

Promovendus

Naam
E. Grosfeld
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
e.grosfeld@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-6584-1917

Eva is sinds 1 juni 2020 verbonden aan het Europa Instituut als promovendus.

Meer informatie over Eva Grosfeld

Eva haalde een bachelor in Taal- en Cultuurstudies (2015) en Psychologie (2017), en voltooide de onderzoeksmaster Social and Health Psychology (2020, cum laude) aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studies werkte ze als student-assistent bij de Psychologie afdeling en volgde het Honours Leiderschapsprogramma.

Sinds juni 2020 doet ze haar PhD onderzoek bij het Europa Instituut, waarbij ze sociale pscyhologie combineert met EU recht. Dit interdisciplinaire project onderzoekt wanneer de Europese Unie legitiem is in de ogen van EU burgers, hoe dat relateert aan sociale identiteit en moraliteit, en hoe deze gedragsinzichten kunnen worden toegepast in legitimatiestrategieën in EU recht. Eva’s promotieonderzoek wordt begeleid door prof. dr. Armin Cuyvers en prof. dr. Daan Scheepers, en is in samenwerking met de Organisatiegedrag onderzoeksgroep van de Universiteit Utrecht.

Eva was gastonderzoeker bij de Legitimacy in Global Governance onderzoeksgroep van Stockholm University in het voorjaar van 2022. Ze heeft gepubliceerd in verschillende peer-reviewed tijdschriften. Naast haar promotieonderzoek werkt ze aan een onderzoeksproject over politiek gevoelige zaken en publiek vertrouwen in de rechter, waarvoor zij een KLI seed money grant ontving.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.22

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.