Universiteit Leiden

nl en

Esther Huiskers-Stoop

Universitair docent

Naam
Mr.dr. E.A.M. Huiskers-Stoop
Telefoon
+31 71 527 7827
E-mail
e.a.m.huiskers@law.leidenuniv.nl

Esther Huiskers-Stoop is sinds februari 2016 als universitair docent verbonden aan de Afdeling Belastingrecht van het Instituut voor Fiscale en Economische vakken. Zij is coördinator en docent van de vakken Formeel Belastingrecht en Moot Court Fiscaal Recht (bachelor 3). Binnen het onderzoeksprogramma ‘Grenzen van fiscale soevereiniteit’ doet zij onderzoek naar de bevordering van fiscale regelnaleving in de uitvoeringssfeer (internationaal op het terrein van Co-operative Compliance en nationaal op het terrein van Horizontaal Toezicht).

Meer informatie over Esther Huiskers-Stoop

Opleidingen

Nederlands recht

Universiteit van Amsterdam (1990-1997)

 

Fiscaal recht

Universiteit van Amsterdam (1995-1997)

 

Nederlandse Orde van Belastingadviseurs

NOB-beroepsopleiding (1997-2000)

 

Nederlandse Orde van Advocaten

NOVA-beroepsopleiding en Advocatenstage Rechtbank Amsterdam (2002-2005)

 

Interfacultair Centrum voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en nascholing (ICLON)

BKO-opleiding (2016-2017)

Loopbaan

Esther Huiskers-Stoop studeerde Nederlands recht en fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie werkte zij als belastingadviseur in zowel de nationale als internationale belastingadviespraktijk van KPMG Meijburg & Co in Amstelveen (1997-2002), alwaar zij tevens de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs heeft afgerond.

 

Geraakt door de procesrechtelijke kant van het vak, werkte zij vervolgens als advocaat-belastingkundige in de fiscale proces- en invorderingspraktijk van Jaeger Advocaten-belastingkundigen in Amsterdam (2002–2008), alwaar zij tevens de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten en haar Advocatenstage bij de Rechtbank Amsterdam heeft afgerond.

 

 

 

Promotieonderzoek

De wens om carrière en de zorg voor een jong gezin te combineren heeft Esther Huiskers-Stoop in 2009 doen besluiten een promotietraject in te gaan bij de Erasmus School of Law Rotterdam. Op 19 november 2015 promoveerde zij op het proefschrift  ‘De effectiviteit van horizontaal belastingtoezicht. Een fiscaal-juridische en empirische analyse’.

 

Promotoren: prof. dr. P.A.M. Diekman RA en prof. dr. J.C.M. van Sonderen. Leescommissie: prof. mr. dr. G.J.M.E. de Bont, prof. dr. H.G. van de Bunt en prof. mr. dr. J.L.M. Gribnau.

http://hdl.handle.net/1765/79080

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut Fiscale en Economische vakken
  • Belastingrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 2.19

Contact

  • Sdu Uitgevers BV Auteur Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht
  • Sdu Uitgevers BV Auteur Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht
  • Erasmus School of Law Gastdocent
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.