Universiteit Leiden

nl en

Elisabeth Groeneveld

Promovendus

Naam
A.E.A. Groeneveld
Telefoon
+31 71 527 7968
E-mail
a.e.a.groeneveld@law.leidenuniv.nl

Elisabeth Groeneveld is sinds 1 september werkzaam als promovendus en werkt aan een co-joined PhD bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden en bij de onderzoeksgroep 'Crime and Society' van de Vrije Universiteit Brussel.

Meer informatie over Elisabeth Groeneveld

Elisabeth Groeneveld is sinds 1 september werkzaam als promovendus en werkt aan een co-joined PhD bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden en bij de onderzoeksgroep 'Crime and Society' van de Vrije Universiteit Brussel. Elisabeth heeft zowel haar bachelor en master Criminologische wetenschappen gehaald aan de KU Leuven. Tijdens deze studie heeft ze stagegelopen bij het Amsterdam Laboratory for Legal Psychology en onderzoek uitgevoerd naar het verschil in geloofwaardigheidsbeoordelingen tussen Nederlandse en Arabische verdachtenverhoren. Daarnaast heeft ze een gedeelte van haar master gevolgd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en onderzoek verricht, met behulp van de Vlaamse JOP-monitor, naar de invloed van wijkfactoren op het psychosociaal welzijn en negatief gedrag onder jongeren. 

Elisabeth is als promovendus betrokken bij het onderzoeksproject ‘Voeding in Detentie’, een onderzoek dat het Instituut Strafrecht & Criminologie en de onderzoeksgroep 'Crime and Society' van de Vrije Universiteit Brussel uitvoeren in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit onderzoek brengt, gedurende een transitie in de wijze van voeding aanbieden, de ervaring en tevredenheid van gedetineerden met de voeding in de Nederlandse Penitentiaire Inrichtingen in kaart.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.44

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.