Universiteit Leiden

nl en

Diego Salazar Morales

Universitair docent

Naam
Dr. D.A. Salazar Morales Ph.D.
Telefoon
+31 70 800 9400
E-mail
d.a.salazar.morales@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-3967-1958

Ik ben universitair docent aan het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden in Nederland. Eerder bekleedde ik de functie van docent in overheidsbeleid aan Ulster University in het Verenigd Koninkrijk, ondersteund door de British Academy in de categorie 'uitzonderlijk talent'.

Meer informatie over Diego Salazar Morales

Ik heb ook onderzoeksposities bekleed bij verschillende instellingen waar ik cursussen heb gegeven op het gebied van publiek beleid, bestuurskunde en management. Dit zijn: CIVICA - De Europese Universiteit voor Sociale Wetenschappen, Hertie School of Governance in Berlijn, London School of Economics Ideas, King's College London, Universiteit van Limassol en Pontificia Universidad Católica del Perú.

Ik heb mijn eerste doctoraat behaald in Public Services Management & Organisation aan het King's College in Londen.

Mijn tweede doctoraat in Politieke Wetenschappen en Bestuur behaalde ik met Summa Cum Laude aan de Hertie School of Governance in Berlijn.

Naast andere kwalificaties heb ik een MSc in Public Policy & Public Administration van de London School of Economics en heb ik training gekregen in Data Science, Casual Inference en Econometrical Modelling van de University of Oxford en CIVICA - The European University of Social Sciences.

Ik ben politicoloog en mijn onderzoeksagenda draait om het begrijpen van de contextuele factoren en institutionele kaders die politici en bureaucraten in staat stellen om succesvolle beleidsresultaten te bereiken in het Zuiden.

Mijn onderzoeksrichting is sterk beïnvloed door mijn praktische ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn werk in verschillende overheidsinstellingen in mijn thuisland, waaronder het Ministerie van Onderwijs en het Nationale Planning Centrum van Peru.

Deze jaren als uitvoerder hebben mijn methodologische benadering, die gebruik maakt van een breed scala aan instrumenten variërend van toegepaste econometrie tot kritische en postkoloniale perspectieven, aanzienlijk gevormd.

Mijn wetenschappelijke bijdragen zijn verschenen in prominente kranten en mediaprogramma's, waaronder Folha de Sao Paolo in Brazilië, Radio CadenaSER in Spanje, DELO in Slovenië, "La Ciencia que Somos" in Mexico, Radio Programas del Perú, Review of Democracy van de Central European University, en ik maak deel uit van het deskundigenpanel in Latijns-Amerika voor Deutsche Welle in Berlijn.

Mijn toewijding strekt zich uit tot het overbruggen van de kloof van academische ongelijkheid in het Zuiden. Om dit doel te bereiken heb ik in 2009 het Instituto de Estudios Políticos Andinos - IEPA opgericht, waarvan ik tot 2011 algemeen directeur was. Sinds 2014 ben ik Senior Research Fellow bij IEPA.

Universitair docent

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.