Universiteit Leiden

nl en

Dante Hoek

Promovendus

Naam
D.B.C. Hoek MSc
Telefoon
+31 71 527 7013
E-mail
d.b.c.hoek@law.leidenuniv.nl

Dante Hoek is sinds februari 2023 werkzaam aan de Universiteit Leiden als promovenda bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie.

Meer informatie over Dante Hoek

Dante Hoek is als promovenda verbonden aan het Instituut voor Strafrecht & Criminologie van de Universiteit Leiden. Ze behaalde in 2020 haar bachelor Criminologie met Honours aan de Universiteit Leiden. In 2022 rondde ze de tweejarige onderzoeksmaster International Master’s in Advanced Research in Criminology (IMARC) aan de Universiteit Gent en Erasmus Universiteit Rotterdam cum laude af. In dezelfde periode bleef Dante betrokken bij de Universiteit Leiden in het kader van wetenschappelijk onderzoek en als projectleider. Voordat ze aan haar huidige promotieonderzoek begon, is Dante Hoek als docent Criminologie werkzaam geweest.

Onderzoek

Het promotieonderzoek van Dante Hoek richt zich op geweld in gevangenissen. In het bijzonder op de omstandigheden die kunnen bijdragen aan het al dan niet ontstaan van gewelddadige interacties. Het onderzoeksproject ontwikkelt en gebruikt virtual reality (VR) als innovatieve methode, met als uiteindelijk doel geweldsincidenten te doorgronden en de veiligheid van gedetineerde personen en gevangenispersoneel te verbeteren.

Promovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.08

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.