Universiteit Leiden

nl en

Ben Smit

Onderzoeker

Naam
Drs. B.H.J. Smit
Telefoon
+31 71 527 3498
E-mail
smit@iclon.leidenuniv.nl

Ben Smit (1958) studeerde in 1985 af als psycholoog aan de Universiteit Leiden, met als hoofdvak Onderwijskunde en bijvakken Onderwijssociologie en Computers & Onderwijs. Na het behalen van zijn doctoraal werkte hij als onderzoeker en projectleider, eerst bij het Leids Interdisciplinair Instituut voor Onderwijs Research (LICOR) en daarna bij het Leids Instituut voor Sociaal-Wetenschappelijk Onderzoek (LISWO), waar hij zich specialiseerde in onderwijsbeleidsonderzoek, studentloopbanen in het hoger onderwijs en lerarenopleiding.

Sinds 1995 werkt hij bij het ICLON als adviseur/onderzoeker op het gebied van leraren en lerarenopleiding. Van 2008 tot 2011 combineerde hij zijn werk bij het ICLON met activiteiten als adviseur/onderzoeker bij een nieuw opgerichte kenniskring aan de Hogeschool Utrecht, Faculteit Educatie. Daarnaast is hij International Coordinator van het Pedagogy, Education & Praxis (PEP) research programme en actief lid van de PEP Theme Group 'Partnership & Recognition'.

De laatste 10 jaar is de onderzoeksinteresse van Ben vooral gericht op actieonderzoek en praktijkonderzoek in het onderwijs, met name in de lerarenopleiding. Naast methodologische onderwerpen rond dit type onderzoek, zijn leerlingenparticipatie en de veranderende positie van betrokkenen in onderwijsonderzoek onderwerp van zijn onderzoek geworden. In 2015 startte Ben zijn promotieonderzoek 'Teachers and students as partners in researching educational practice'.

Onderzoeker

  • ICLON
  • Onderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B4.09

Contact

  • ICLON
  • Onderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie