Universiteit Leiden

nl en

Babette van Hazebroek

Universitair docent

Naam
Dr. B.C.M. van Hazebroek
Telefoon
+31 71 527 1377
E-mail
b.c.m.van.hazebroek@law.leidenuniv.nl

Babette van Hazebroek werkt als promovendus criminologie bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Babette van Hazebroek

Algemeen

Babette heeft de bachelor Criminologie afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vervolgens heeft zij een master Levensloopcriminologie en een master Kinder- en Jeugdpsychologie (cum laude) afgerond. Haar scriptie over de onderlinge relatie tussen een gebrek aan empathie, sociale doelen en agressief gedrag in de adolescentie is geaccepteerd voor publicatie.

Van september 2011 tot en met augustus 2013 heeft zij parttime verschillende vakken omtrent methode en technieken (statistiek) gedoceerd aan de Faculteit der Psychologie en Pedagogiek van de Vrije Universiteit. Daarnaast werkte zij als pedagogisch medewerker in de praktijk met uithuisgeplaatste kinderen met uiteenlopende gedragsproblemen.

Vanaf september 2014 is zij werkzaam bij de Universiteit Leiden. Zij is aan deze universiteit begonnen als docent.

Onderzoek

Vanaf februari 2016 (tot heden) werkt Babette als promovendus aan haar onderzoek naar (biosociale risicofactoren voor) persistent delinquent gedrag. Dit onderzoek vormt een onderdeel van het onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Accountability, and Effectivity.

Titel onderzoek: Reacties vanuit de rechtbank op persistent delinquent gedrag tot in de jongvolwassenheid: richting een typologie van daders gebaseerd op biosociale risicofactoren.

Onderwijs

Daarnaast doceert zij Inleiding Rechtspsychologie in de propedeuse Criminologie en begeleidt zij studenten bij het schrijven van hun bachelor- en masterscriptie.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B3.16

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.