Universiteit Leiden

nl en

Amir Zadpoor

Hoogleraar Orthopedie

Naam
Prof.dr. A.A. Zadpoor
Telefoon
+31 71 526 9111
E-mail
a.a.zadpoor@tudelft.nl
ORCID iD
null

Amir Zadpoor is hoogleraar orthopedie ihb orthopedische implantaten , afdeling Orthopaedie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij bekleedt de prestigieuze Antoni van Leeuwenhoek leerstoel aan de TU Delft op het gebied van Biomaterials & Tissue Biomechanics. Hij is oprichter / directeur van het Additive Manufacturing Lab (o.a. 3D printing implantaten). Amir Zadpoor heeft meerdere persoonlijke subisideis verworven o.a. ERC grant; Vidi, Veni. Enkele prijzen zijn: Jean Leray award van de European Society of Biomaterials; en de Early Career Award

Meer informatie over Amir Zadpoor

Amir Zadpoor is hoogleraar orthopedie ihb orthopedische implantaten , afdeling Orthopaedie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij bekleedt de prestigieuze Antoni van Leeuwenhoek leerstoel aan de TU Delft op het gebied van Biomaterials & Tissue Biomechanics.

Hij is oprichter  / directeur van het Additive Manufacturing Lab (o.a. 3D printing implantaten).
Amir Zadpoor heeft meerdere persoonlijke subisideis verworven o.a. ERC grant; Vidi, Veni. Enkele prijzen zijn: Jean Leray award van de European Society of Biomaterials; en de Early Career Award

Preventie en behandeling van prothese infecties

Amir Zadpoor’s onderzoek binnen het LUMC heeft is sterk gerelateerd aan zijn onderzoekslijnen binnen de TU Delft die uitstekend aansluiten op onderzoek binnen het onderzoeksprogramma Orthopaedics Trauma Rehabilitation. Er zijn twee focus gebieden: 1. preventie en behandeling van prothese infecties; 2. Ontwerp en fabricage van 3D geprinte patiënt specifieke implantaten. Meer specifiek, de 3D geprinte implantaten zijn gericht op grote botdefecten (oa na tumorresectie), Zadpoor is wereldwijd erkend expert voor de ontwikkeling van metamaterialen met ongewone vormen, waarbij origami- en kirigami gebaseerde ontwerpen worden gemaakt. Deze laatste techniek is een combinatie van post-processing (na 3 D printing) vormveranderingen.

Wetenschappelijke carrière

Prof Amir Zadppor promoveerde cum laude bij De TU Delft (2010), werd associate professor in 2014 en hoogleraar in 2017 bij de TU Delft.
In 2020 volgde een benoeming tot hoogleraar bij de Universiteit Leiden (LUMC).

Hoogleraar Orthopedie

  • Faculteit Geneeskunde
  • LUMC - Medische Faculteit Leiden
  • Divisie 1
  • Orthopedie

Werkadres

LUMC Hoofdgebouw
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden

Contact

Publicaties

  • TUDelft Employment as professor
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.