Universiteit Leiden

nl en

Alma Kuijpers

Postdoc

Naam
Dr.ir. A.J. Kuijpers
Telefoon
+31 71 527 6295
E-mail
a.j.kuijpers@iclon.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-6191-1815

Complexe vraagstukken onderzoeken vanuit meerdere perspectieven, dat is de rode draad in Alma’s loopbaan. Na haar promotie in de scheikunde (1999) werkte ze in de research & development in de levensmiddelenindustrie. In 2013 haalde ze haar eerstegraadsbevoegdheid scheikunde waarna ze enkele jaren als docent op het hbo werkte. Het lesgeven en begeleiden van studenten maakte haar enthousiast voor onderwijsonderzoek en sinds 2017 werkt ze als onderzoeker bij het ICLON. Het verbinden van theorie en praktijk en interdisciplinariteit zijn haar sterke punten en ze wordt enthousiast als dit leidt tot verrassende of nieuwe inzichten bij docenten.

Alma heeft ervaring met professionaliseringstrajecten en coaching en is betrokken bij professionalisering van docenten op het gebied van perspectiefgericht onderwijs.

Onderzoek

Alma houdt zich bezig met ontwikkeling van en onderzoek naar perspectiefgericht onderwijs voor primair en voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft ze onderzoek gedaan naar het omgaan met diversiteit in het voortgezet onderwijs en naar de versterking van de instroom in de eerstegraads lerarenopleiding voor wis-, natuur- en scheikunde en informatica.

Onderwijsactiviteiten

Perspectiefgericht onderwijs, vakdidactiek scheikunde

Postdoc

  • ICLON
  • Onderzoek

Werkadres

Willem Einthoven
Kolffpad 1
2333 BN Leiden
Kamernummer B2.44

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.