Universiteit Leiden

nl en

Laura Baars

Onderzoeksmedewerker

Naam
Drs. L.A. Baars MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
l.a.baars@fsw.leidenuniv.nl

Laura Baars is junior onderzoeker bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is ze dagelijks coördinator van het Kenniscentrum Angst en Stress bij jeugd.

Meer informatie over Laura Baars

Laura Baars is junior onderzoeker bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is ze dagelijks coördinator van het Kenniscentrum Angst en Stress bij jeugd.  

Kort CV

Laura behaalde in augustus 2023 haar masterdiploma Kinder- en Jeugdpsychologie cum laude aan de Universiteit van Leiden. Gedurende deze master heeft ze haar klinische stage gelopen op de afdeling Medische Psychologie Kind en Jeugd van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Daarnaast heeft ze haar scriptie geschreven over sociale angst bij kinderen onder de supervisie van Dr. Anke Klein waarvoor zij een paar maanden bij het Centre for Emotional Health van Macquarie University in Sydney, Australië is geweest. Tijdens het schrijven van haar scriptie heeft zij ook geholpen bij het project: “De combinatie van één-sessie behandeling met een app voor het behandelen van kinderen met een specifieke fobie” (KibA, Kinderen bedwingen Angst) onder leiding van Annelieke Hagen. Verder is Laura tijdens haar studie vrijwilliger geweest bij de Kindertelefoon, heeft zij gewerkt als les-en examensurveillant in het middelbaar onderwijs en zich ingezet voor het Master Recruitment Team van de universiteit Leiden.

In september 2023 is Laura begonnen als junior onderzoeker bij de Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden. Laura werkt onder begeleiding van Dr. Anke Klein als projectleider op het onderzoek “Meer dan de som der delen: onderzoek naar een gecombineerde ouder-kind behandeling voor kinderen met sociale angst” (ISA, Interventie voor Sociale Angst). Daarnaast werkt zij als dagelijks coördinator van het Kenniscentrum Angst en Stress bij jeugd. Naast haar werkzaamheden binnen de universiteit leiden werkt Laura sinds november 2023 als basispsycholoog bij haar vorige stageplek op de afdeling Medische Psychologie Kind en Jeugd van het Reinier de Graaf Gasthuis.  

Onderzoeksmedewerker

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.