Universiteit Leiden

nl en

Hadassah Drukarch

Gastonderzoeksassistent

Naam
H.G. Drukarch LLB
Telefoon
+31 71 527 8838
E-mail
h.g.drukarch@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9695-8990

Hadassah Drukarch is een onderzoeksassistent bij eLaw.

Meer informatie over Hadassah Drukarch

Hadassah Drukarch is een onderzoeksassistent bij eLaw –  Centrum voor Recht en Digitale Technologie - aan de Universiteit Leiden, Nederland. In 2020 rondde zij de LL.B. International Business Law en het Honours College Law programma af aan de Universiteit Leiden. Tijdens haar rechtenstudie heeft Hadassah kennis opgedaan van en een grote passie en interesse ontwikkeld voor het gebruik van technologie binnen de juridische sector en onderwerpen die verband houden met de interactie tussen recht en digitale technologieën. 

In de praktijk heeft zij deze kennis, passie en interesse op een aantal manieren getoond; naast het volgen van bachelor- en keuzevakken die betrekking hebben op de interactie tussen recht en digitale technologieën, heeft zij ook haar bachelorscriptie, getiteld 'Robots, Directors and Liability: Understanding corporate (mis)conduct in the context of robo-directors', gewijd aan onderzoek binnen het veld. Verder liep zij in de zomer van 2019 stage bij de LegalTech start-up Ligo (gevestigd in Amsterdam, Nederland), en als onderdeel van het Honours College Law programma nam zij in de lente en zomer van 2020 deel aan een onderzoeksassistentschap bij eLaw, waar zij onderzoek deed naar de wettelijke en regelgevende aspecten van robotica voor de gezondheidszorg en kunstmatige intelligentie (AI) -technologieën (leidinggevende: Dr. E. Fosch-Villaronga; European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme - Marie Skłodowska-Curie grant agreement No 707404). Daarnaast is Hadassah redacteur bij NOVUM, het faculteitstijdstijdschrift van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden, waarvoor zij onderzoek doet naar en schrijft over onderwerpen die betrekking hebben op de interactie tussen recht en digitale technologieën en de kansen op het snijvlak daarvan, en nam zij gedurende het laatste kwartaal van 2020 deel aan een research traineeship bij eLaw, waar zij onderzoek deed naar de regelgevende en aansprakelijkheidsaspecten van robotchirurgie.

Vanaf december 2020 werkt Hadassah als onderzoeksassistent samen met Dr. E. Fosch-Villaronga aan Liaison, een project gericht op het koppelen van robotontwikkeling en beleidsvorming om de complexiteit van wettelijke naleving door robots te verminderen (European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme – COVR Award grant agreement No 779966). 
 

Gastonderzoeksassistent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.