Universiteit Leiden

nl en
Pexels/Nikolett Emmert

André Gerrits in NRC: ‘Nederland wordt minder kritisch op Hongarije’

In een recent NRC-artikel worden de groeiende banden tussen Nederland en Hongarije onder de loep genomen. Hoogleraar internationale studies André Gerrits geeft zijn visie op deze ontwikkeling.

Gerrits verwacht een verbetering in de relaties tussen de twee landen, die onder het kabinet-Rutte gespannen waren. ‘Ik verwacht dat Nederland wat minder kritisch wordt op Hongarije, ook omdat ze elkaar op migratie kunnen vinden’, zegt hij. Hij voorziet dat de banden tussen Nederland en Hongarije ‘niet op hetzelfde moeizame niveau’ zullen blijven als onder Rutte. Tegelijkertijd benadrukt Gerrits dat de Nederlandse steun aan Oekraïne zal blijven, maar met een subtiele verschuiving in toon.

Meer weten?

Lees het volledige artikel op NRC.nl (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.