Universiteit Leiden

nl en

Nadine Akkerman over haar nieuwe boek Spycraft: ‘Je komt overal complotten tegen’

De wereld van vroegmodern Europa barstte van de spionage en geheime operaties. Hoogleraar Nadine Akkerman en Pete Langman onthullen de Engelse spionagetechnieken van de zestiende en zeventiende eeuw in hun boek: Spycraft: Tricks and Tools of the Dangerous Trade from Elizabeth I to the Restoration.

In hun boek verkennen ze methodes die uiteenlopen van vermommingen en cryptische codes, tot inventieve wapens en vergif. Hiervoor moesten ze lang in de archieven duiken, voor Akkerman meeslepend werk. Zo vertelt ze: ‘Je kunt brieven lezen die soms al 400 jaar door niemand anders zijn ingezien. Als ik dan iets ontdek, wil ik het spoor volgen, het ene na het andere stukje van de puzzel leggen.’ 

Lees het artikel over het boek en haar onderzoek op historischnieuwsblad.nl (€)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.