Universiteit Leiden

nl en
Rijksmuseum Amsterdam

Lennart Bes bij OVT over hofreizen VOC: ‘Bedoeld om handelsafspraken te maken’

Tijdens de zogenaamde ‘hofreizen’ van de VOC trokken mensen in dienst van de compagnie naar ver gelegen vorstelijke hoven om daar verdragen te sluiten met lokale machthebbers. In radioprogramma OVT vertelt universitair docent Lennart Bes er meer over.

‘Daar is een hoofdstad met een hof en een vorst en de VOC wil daar gewoon bepaalde handelsafspraken mee maken, dus in principe wordt hij afgevaardigd naar de vorst’, vertelt Bes over de missie van Hendrik van Reede van Drakesteijn, die in 1668 naar het binnenland van India trok.

Meer weten?

Luister de volledige aflevering, die tot stand kwam met medewerking van alumnus Joris Oosterbeek, op de website van de VPRO.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.