Universiteit Leiden

nl en

Meer leren over quantum? Nieuwe cursus over alles wat klein is gelanceerd in Madurodam

De nationale quantumcursus maakt de wereld van de allerkleinste deeltjes toegankelijker voor iedereen. Quantumexpert Julia Cramer is het gezicht van de cursus en was bij de lancering. En wat is daarvoor een betere plek dan Madurodam - waar alles klein is?

Quantum gaat onze maatschappij flink beïnvloeden denkt Cramer: ‘We verwachten een grote technologische impact in bijvoorbeeld het maken van nieuwe materialen, moleculen en medicijnen.’ Daarom vindt ze deze cursus ook voor íedereen belangrijk. ‘Als ik op een feestje ben en ik begin over quantum dan zie je dat mensen afhaken’, vertelt ze. ‘Ze denken vaak wel dat quantum voor de toekomst belangrijk is, maar denken dat het niet voor hen is. Dat moet veranderen.’ 

Ook mocht een scholier prins Constantijn van Oranje interviewen, was er een speurtocht naar Schrödingers kat in het park en een quantumdans om de lancering af te ronden.

Lees de nieuwsberichten over het evenement:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.