Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker in Trouw over uitbuiting Noord-Koreaanse arbeiders: ‘Het is een visitekaartje’

Noord-Koreaanse arbeiders werden jarenlang uitgebuit op Europese scheepswerven. Ook Nederlandse bedrijven profiteerden van hun werk. Hoogleraar Remco Breuker vertelt in Trouw waarom het gesloten Noord-Korea meewerkte aan deze buitenlandse arbeid.

Volgens Breuker probeert Noord-Korea met het werk van de arbeiders onder meer een positief beeld van zichzelf neer te zetten in het buitenland: ‘Pyongyang stuurt de arbeiders niet naar landen die potentieel vijandig gezind zijn - het gaat in eerste instantie naar landen waar de staat de belangen goed behandelt, en waar zakenmensen en politici zaten die welwillend stonden ten opzichte van Noord-Korea. Het is een visitekaartje.’

Meer weten?

Lees het hele artikel in Trouw ().

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.