Universiteit Leiden

nl en

Initiatief tot verhogen vermogensgrens voor kwijtschelden gemeentelijke belastingen in Utrecht door minister verworpen

De gemeente Utrecht gaat in hoger beroep bij de Raad van State, i.v.m. de vernietiging door de minister op een initiatief om de vermogensgrens voor kwijtschelding te verhogen. Met het initiatief wil de gemeente Utrecht burgers met een laag inkomen tegemoet komen, bericht Utrecht Nieuws NL.

Met het voorstel beoogt GroenLinks en PvdA een betere bestaanszekerheid voor burgers in een kwetsbare positie. De groep zou daardoor beter in staat zijn een financiële buffer op te bouwen, waarmee financiële tegenvallers kunnen worden opgevangen. Deze groep burgers kan maar weinig geld opzij zetten in de huidige omstandigheden, en als er iets meer wordt gespaard, gaat dat geld op aan gemeentelijke belastingen.

De gemeente Utrecht nam een zeker risico met dit voorstel. De gemeente gaat nl. niet over gemeentelijke belastingmaatregelen, meldt Utrecht Nieuws NL. De Raad is echter van mening dat het besluit van het ministerie onevenredig is. Ook Geerten Boogaard, hoogleraar decentrale overheden, deelt deze mening.

Meer weten?

Lees het volledige artikel van Utrecht.nieuwsNL

Foto: StellrWeb via Unsplash

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.