Universiteit Leiden

nl en

Wat kunnen we van AI verwachten?

Wat betekent AI voor onze toekomst? En gaat het onze levens beheersen? Wetenschappelijk directeur van het LIACS Aske Plaat denkt dat dit een tijd van enorme verandering is. Hij deelt zijn inzichten in het tijdschrift Quest.

‘We bevinden ons in een echte revolutie’, aldus Aske Plaat. De vooruitgang gaat snel. Kijk maar naar chatbot ChatGPT, een chatbot die in minder dan een minuut een essay voor je schrijft.  ‘Het is belangrijk om AI niet blindelings te vertrouwen.’ Plaat denkt dat we zeker fouten gaan maken en dat AI ons nog vaak zal verrassen. Maar uiteindelijk bepalen we zelf hoe we AI inzetten.

Meer weten?

Lees het volledige artikel in de nieuwste gedrukte Quest (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.