Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker bij Bureau Buitenland over Noord-Koreaanse dreiging met kernwapens

Noord-Korea dreigt fanatiek met kernwapens. Voor andere landen in de regio is dat reden om zich zorgen te maken. Hoogleraar Remco Breuker gaat in de Radio 1-podcast Bureau Buitenland in op de problematiek.

‘Ik ben bang dat de zorgen absoluut terecht zijn’, zegt Breuker. ‘Noord-Korea heeft natuurlijk de afgelopen jaren gewerkt aan een steeds indrukwekkender wordend wapenprogramma. Het heeft het afgelopen jaar zoveel raketten getest dat volgens mij iedereen de tel een beetje kwijt is, waaronder ook langeafstandsraketten die het Amerikaanse vasteland kunnen bereiken en dat gaat gepaard met steeds fellere oorlogstaal ten opzichte van Amerika, van Japan, maar ook ten opzichte van Zuid-Korea.’

Meer weten?

Luister de hele podcast op de website van NPO Radio 1.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.