Universiteit Leiden

nl en

André Gerrits bij RTL Nieuws over toespraak Poetin

In zijn jaarlijkse toespraak haalde de Russische president Vladimir Poetin hard uit naar het Westen. Voor RTL Nieuws analyseert hoogleraar André Gerrits zijn uitspraken. Wat klopt er en wat is onzin?

Volgens Gerrits heeft Poetin bijvoorbeeld gedeeltelijk gelijk in zijn bewering dat het onmogelijk is om Rusland te verslaan op het slagveld. ‘In de moderne geschiedenis zijn Russische nederlagen zeldzaam." Napoleon en later (in de Tweede Wereldoorlog) de Duitsers zijn dichtbij gekomen, maar ook hen is het niet gelukt. "Daar refereert Poetin aan. En ook nu kan hij het door de hoeveelheid manschappen lang vol gaan houden. Dus hij heeft wel een beetje gelijk.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op RTL Nieuws.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.