Universiteit Leiden

nl en

André Gerrits op NU.nl over adviseurs Poetin

Neemt Poetin nog advies aan van zijn raadgevers of heerst hij meer en meer alleen? Over die vraag buigt hoogleraar André Gerrits zich voor NU.nl.

Volgens Gerrits is het Kremlin nu nog geslotener dan in de laatste jaren van het communisme. Achterhalen hoe het echt zit tussen Poetin en zijn adviseurs is dus lastig, maar Gerrits denkt dat Poetin beslissingen steeds meer alleen neemt: ‘We vermoeden dat Poetin steeds meer beslissingen naar zichzelf toe trekt. Hij is tijdens de oorlog al met steeds minder mensen gaan overleggen en gaat meer uit van zijn eigen intuïtie. Het gebeurt wel vaker in tijden van oorlog dat de grote leider alles naar zich toe trekt.’

Meer weten?

Lees het hele artikel op NU.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.