Universiteit Leiden

nl en

Opinie Saniye Çelik in het FD over uitbannen van discriminatie binnen de politie

Saniye Çelik, programmaleider van het Centre for Professional Learning, schreef afgelopen week een artikel in het Financieel Dagblad over waar de politie nu mee aan de slag kan als het gaat om het uitbannen van discriminatie.

'Ik spreek uit ervaring: zeventien jaar heb ik bij de politie gewerkt, waarna er meer dan tien jaren volgden als onderzoeker van diversiteit en inclusie. Gevoelens van uitsluiting en een angstcultuur komen als constante variabelen terug in mijn recente onderzoeken naar inclusiebeleving en vertrekredenen van jonge dienders.'

'Stel normen en straf bij grensoverschrijdend gedrag. En doe dat consequent, want anders geef je het signaal dat bij de politie uitsluiting is toegestaan. Voorkom dat mensen worden gebroken (nooit meer karaktermoord door uitsluiting) en stel de meldpunten diverser samen dan nu het geval is.'

Lees het hele artikel hier (€)

Diversiteit staat steeds vaker hoog op de agenda van publieke organisaties. Zij willen graag diversiteit en inclusiviteit bevorderen, maar in de praktijk blijkt dat een moeizaam karwei te zijn. Hoe bereid je mensen voor op de veranderende samenleving? Hoe stimuleer je een inclusieve cultuur in de organisatie? En hoe houd je deze in stand?

Meer informatie hierover? Schrijf je in voor de leergang Diversiteit & Inclusie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.