Universiteit Leiden

nl en

Egbert Fortuin in de Volkskrant over Russische propaganda en genocide

De stap van Russische propaganda naar daadwerkelijke genocide op het Oekraïense volk is niet zo groot als wordt gedacht. Dat betoogt hoogleraar Egbert Fortuin in de Volkskrant.

Verschillende experts stelden in de media dat de honderden Oekraïense doden in Boetsja  waarschijnlijk het slachtoffer zijn van oorlogsmisdaden, niet van genocide. Volgens Fortuin moeten we echter ook naar de Russische propaganda en het gebruik van genocide daarin kijken om de context van Boetsja te begrijpen. ‘Zeker is dat de constante Russische propaganda, waarbij Zelenski en zijn aanhangers werden ontmenselijkt en de Oekraïense taal en cultuur als minderwaardig of niet bestaand werden gezien, een belangrijke rol hebben gespeeld bij de manier waarop de oorlog in Oekraïne tot nu toe is verlopen en nog steeds verloopt’, stelt Fortuin.

Meer weten?

Lees het hele artikel op de website van de Volkskrant.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.