Universiteit Leiden

nl en

Samuels en Van Vliet over praten over de dood in Trouw

In het opinie artikel 'Maak praten over de dood geen morele plicht' betogen Annemarie Samuels en Liesbeth van Vliet dat het belangrijk is om gesprekken te voeren over dood en sterven, maar dat we moeten oppassen dat we van praten over de dood geen morele plicht maken.

Het artikel is geschreven samen met huisarts Marike de Meij en longarts Sander de Hosson. Zij willen benadrukken dat het belangrijk is om opener over de dood te praten, maar dat we ook moeten nadenken over hoe we over dit onderwerp kunnen praten. Niet iedereen wil het over de dood hebben, dus het moet geen morele verplichting worden. Gesprekken over de dood moeten worden gevoerd met compassie en ruimte voor verschillende meningen, ook voor degenen die er nog niet klaar voor zijn of niet willen praten.

Meer weten?

Lees het artikel Maak praten over de dood niet tot een morele plicht op de website van Trouw.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.