Universiteit Leiden

nl en

Nadia Bouras over de verschillende benamingen voor ‘migrant’

Van gastarbeider tot migrant: elke paar jaar veranderen de benamingen voor migranten. Op OneWorld licht universitair docent Nadia Bouras de wenselijkheid van dergelijke categorisering toe.

Volgens Bouras is het goed om voorzichtig te zijn met de indeling in migrantencategorieën. ‘Impliciet en expliciet wordt zo benoemd wie de ‘echte’ Nederlander is en wie niet.’ Toch is ze er geen voorstander van om de categorisering helemaal af te schaffen. Statistiek op basis van etniciteit kan volgens haar namelijk relevant zijn, bijvoorbeeld omdat sommige ziektes vaker voorkomen bij de ene bevolkingsgroep dan bij de andere.

Meer lezen?

Het hele artikel is te lezen op OneWorld

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.