Universiteit Leiden

nl en

Peter Burger bij BNR over nepnieuws op Spotify

Uit inventarisatie van BNR blijkt dat Nederlandstalige podcasts waarin desinformatie wordt verkondigt, via streamingsdienst Spotify in ruime mate beschikbaar blijven. Peter Burger, universitair docent journalistiek en factchecker bij NieuwsCheckers, vertelt waarom dit zo kan.

Podcasts die nepnieuws blijven op Spotify gewoon beschikbaar, terwijl deze op platforms als YouTube vrij snel worden verwijderd. Burger stelt dat dit kan omdat Spotify door velen wordt gezien als 'muziekplatform' en dat veel mensen zich nog niet realiseren dat er ook een grote hoeveelheid desinformatie wordt verspreid via dit kanaal. ‘Het laat zien dat het maar gedeeltelijk werkt om verspreiders van desinformatie hun platform te ontnemen.’

Meer weten?

Het volledige artikel met o.a. Peter Burger is terug te lezen op de website van BNR.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.