Universiteit Leiden

nl en

Boek van Patrick Dassen verkozen tot Boek van de Maand bij NPO Radio 1 OVT

Het boek ‘De Weimarrepubliek - Over de kwetsbaarheid van de democratie’ van universitair docent Patrick Dassen is in het radioprogramma OVT van NPO Radio 1 verkozen tot boek van de maand.

Recensent Bart Funnekotter vond met name de hedendaagse maatschappelijke relevantie van het boek interessant. ‘Ik ben altijd voorzichtig met het trekken van parallellen tussen het heden en het verleden, maar van dit boek kreeg ik het toch een beetje benauwd toen ik het las,’ vertelt Funnekotter. ‘We leven in Nederland nu natuurlijk niet in het Duitsland van het interbellum, maar Dassen beschrijft toch wel een aantal zaken die bekend voorkomen.’ 

Meer weten?

Luister dan naar het fragment op de website van NPO Radio 1

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.