Universiteit Leiden

nl en

Vroege Vogels de polder in met Leidse onderzoekers

Radioprogramma Vroege Vogels was erbij toen onderzoekers Maarten Schrama en Krijn Trimbos met veertig studenten de polder ingingen. Van regenworm tot eendenkroos, de studenten brengen alles in kaart. Deze nulmetingen zijn de start van een tienjarig onderzoek in Polderlab Vrouwe Venne bij Oud Ade.

Hoe kun je het laagveengebied van de Vrouwe Vennepolder duurzaam beheren en het tegelijk behouden voor de landbouw? Dat is de insteek van het onderzoek, vertelt Maarten Schrama de interviewster van Vroege Vogels. 

Showroom van de toekomst

'Dit wordt de showroom van de toekomst', aldus een enthousiaste Schrama. 'Boeren kunnen hier straks kijken welke teelt werkt en wat ze op hun boerderij willen gaan gebruiken. Terugkijken doen de onderzoekers ook. Daarvoor analyseren ze bodemlagen om de biodiversiteit van het verleden te onderzoeken. 

Wil je het fragment zelf luisteren? Maarten en Krijn leggen hun onderzoek uit vanaf "48:02. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.