Universiteit Leiden

nl en

Claartje Levelt over de brabbeltaal van baby’s op NEMO Kennislink

Claartje Levelt, hoogleraar eerste taalverwerving, vertelt op NEMO Kennislink hoe de brabbelfase bij baby’s eruit ziet. Het lijkt misschien ongestructureerd, maar dat klopt niet helemaal, legt Levelt uit.

Met vier maanden maken baby’s een aantal geluiden, zoals gilletjes en grommetjes. ‘De geluiden die ze maken zijn dan nog ongestructureerd,’ zegt Levelt. Maar vanaf zeven maanden komt er meer structuur in. Dan brabbelen baby’s lettergrepen bestaande uit een medeklinker en een klinker. ‘Baby’s blijven die lettergreep herhalen in een ritmisch patroon en met een herkenbare intonatie, zoals in een vraagzin.’

Meer weten?

Lees dan het artikel op de website van NEMO Kennislink.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.