Universiteit Leiden

nl en

Hoe kan het dat Homo sapiens de enige mensensoort is op de wereld?

Het is een vreemd gegeven: er leeft nu maar één mensensoort op aarde, terwijl dat in meer dan 95% van onze geschiedenis niet het geval was. Archeoloog dr. Gerrit Dusseldorp verklaart deze kwestie in de Quest van Augustus 2021.

Zie de website van de Quest voor meer informatie.

Lees ook: Wetenschappelijke consensus over uitsterven neanderthaler verschuift

Nog altijd is niet duidelijk hoe de neanderthalers zijn uitgestorven. Maar lange tijd gold één theorie als de meest waarschijnlijke: de opkomst van de superslimme Homo sapiens, de moderne mens dus. Inmiddels is deze concurrentiehypothese echter niet meer de dominante theorie onder wetenschappers, blijkt uit onderzoek onder archeologen en antropologen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.