Universiteit Leiden

nl en

'Belastingwetenschappers doen aan zelfcensuur'

Hoogleraren en universitair docenten belastingrecht die daarnaast actief zijn als belastingadviseur vermijden bepaalde onderwerpen die gevoelig liggen in hun andere werkkring. Dat blijkt uit een debat dat is georganiseerd door de Vereniging voor Belastingwetenschap.

Jan Vleggeert

Het debat was bij vlagen venijnig, schrijft het Financieele Dagblad. De aanleiding voor het debat was de stelling van hoogleraar Belastingrecht Jan Vleggeert, die in zijn oratie in oktober 2020 uitsprak dat de combinatie van hoogleraar en belastingadviseur discutabel is, omdat deze de geloofwaardigheid van het vakgebied zou aantasten. 

De oratie van Vleggeert zorgde voor commotie in zowel de wetenschap als in de belastingadvieswereld. 

Lees het hele artikel in het Financieele Dagblad (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.