Universiteit Leiden

nl en

Adriaan van der Weel in het Financieel Dagblad over de toekomst van het boek

Adriaan van der Weel, emeritus bijzonder hoogleraar Geschiedenis van het boek in de moderne periode, vertelt in het Financieel Dagblad over zijn toekomstvisie op het boek. Volgens Van der Weel is de ontlezing niet het einde der tijden, maar hij vraagt zich af of deze goed zal zijn voor de samenleving.

Neem bijvoorbeeld de brexit en het presidentschap van Donald Trump. 'Die gebeurtenissen zijn toch het gevolg van je niet kunnen wapenen tegen drogredeneringen, tegen manipulatie. Juist in een tijd waarin fake news in opkomst is, is kritisch redeneren onontbeerlijk. Dat vermogen train je door te lezen,' aldus Van der Weel.

Meer weten?

Lees dan het volledige artikel op de website van het Financieel Dagblad (€).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.