Universiteit Leiden

nl en

Remco Breuker bij Nu.nl over de derde coronagolf in Zuid-Korea

Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies, sprak met Nu.nl over de aanpak van het coronavirus in Zuid-Korea. Ondanks Zuid-Korea’s geprezen beleid lukt het niet om het virus helemaal de kop in te drukken.

Er waren de afgelopen maand onder meer uitbraken bij Christelijke zendelingenscholen. Hierdoor nam het aantal coronabesmettingen in Zuid-Korea weer toe, maar tot een lockdown kwam het nog niet. De overheid is daar vooralsnog voorzichtig mee, aldus Breuker: ‘In tegenstelling tot wat je hoort zijn Zuid-Koreanen alles behalve volgzaam. Als ze vinden dat de overheid er een potje van maakt, dan zal de overheid dat weten.’

Meer weten? Luister hier het hele gesprek met Remco Breuker.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.