Universiteit Leiden

nl en

Maurits Berger in De Groene Amsterdammer over tien jaar Arabische Lente

De Arabische Lente hield iedereen in 2011 op het puntje van hun stoel. In De Groene Amsterdammer beschrijft Maurits Berger, hoogleraar arabistiek, zijn ideeën over de tien jaar die volgden op de demonstraties.

In het essay werpt Berger een blik op de regio na de protestacties van 2011. Wat is er veranderd en wat is gelijk gebleven? En ook niet onbelangrijk: is er sprake van een vervolg op de Arabische Lente? Dat antwoord luidt volgens Berger volmondig ‘ja’. ‘De wens van goed bestuur dat leidt tot een betere toekomst is nog niet vervuld,’ stelt hij.

Meer weten?

Het volledige essay van Maurits Berger is te lezen op de website van De Groene Amsterdammer.

Prof.dr. Maurits S. Berger, LLM (1964) is advocaat en arabist. Hij heeft als advocaat in Amsterdam gewerkt en als onderzoeker en journalist in Caïro en Damascus.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.