Universiteit Leiden

nl en

College overheidsaansprakelijkheid in een catchy akoestisch jasje

Wat begon als practical joke is inmiddels een hit in de digitale collegezaal. Jonathan Huijts, universitair docent Staats- en bestuursrecht, componeerde het nummer ‘Rechtsmachtverdeling’ om zijn masterstudenten die door corona aan huis gekluisterd zijn beter te bereiken. ‘Heeft u onlangs nog schade geleden… door onrechtmatig overheidsoptreden?...’

In een interview met de Mare vertelt Huijts over de bakermat van het nummer: zijn moeder was operazangeres, en zijn vader pianist in het orkest van André Rieu. ‘Toen ik een jaar of tien geleden zelf studeerde, merkte ik dat docenten die wat van zichzelf laten zien het beste blijven hangen. En muziek is een groot deel van wie ik ben.’

Mare artikel

Beluister het nummer op Soundcloud

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.