Universiteit Leiden

nl en

Erwin Dijkstra: goed als mensen zien dat er ook gehandicapte wetenschappers zijn

We zien maar zelden mensen met een beperking in talkshows en andere media. 'Minister van Gehandicaptenzaken' Rick Brink vindt dat daar verandering in moet komen en stelde een lijst samen van 70 gehandicapte deskundigen die in zijn ogen veel meer aandacht verdienen.

Erwin Dijkstra

Op de lijst staat ook Erwin Dijkstra, docent en onderzoeker bij het Instituut voor Metajuridica. Als gevolg van hersenletsel loopt hij moeilijk en ziet hij slecht. In het Leidsch Dagblad vertelt hij over wat hij zou kunnen toevoegen in de media.

'In een documentaire over de zelfredzaamheid van gehandicapten zou ik kunnen uitleggen hoe de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 sterk verschilt van eerdere regelgeving', zegt Dijkstra in de krant. 'En hoe door die wet de mogelijkheden voor deze groep om zelfstandig en zelfredzaam te zijn of te blijven, veranderd zijn. Er zijn natuurlijk veel experts, maar ik denk dat het goed is dat mensen, met én zonder beperking, zien dat er ook gehandicapte wetenschappers zijn. Dat is, naast mijn expertise en vertelkunsten, mijn toegevoegde waarde.'

Dijkstra vindt het belangrijk dat het grote publiek via de tv mensen met een handicap leert kennen. 'Zo ziet de kijker mensen met een beperking in allerlei rollen voorbij komen en wordt de maatschappelijke deelname van deze groep vanzelfsprekender. Dit vergroot het benodigde draagvlak voor de voorzieningen die deze deelname mogelijk maken.'

Lees het hele artikel in het Leidsch Dagblad (pdf)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.