Universiteit Leiden

nl en

Hilde Wermink over haar onderzoek naar gevangenisstraf in National Geographic

In het magazine National Geographic vertelt Wermink over haar onderzoek 'Werken tralies averechts?', waarvoor ze samenwerkt in een internationaal team van wetenschappers.

Hilde Wermink

In het artikel legt ze uit waar haar interesse in gevangenisstraffen vandaan komt. 'Toen ik sociologie studeerde, vroeg ik me af: waarom doen we dat eigenlijk, mensen gevangenzetten? Levert het op wat we willen?', vertelt ze in het septembernummer van National Geographic (€).

In haar onderzoek vergelijkt Wermink recidive na gevangenisstraffen met recidive na andere straffen. Uit de eerste resultaten blijkt dat de recidive hoger is na een gevangenisstraf. 'Wees voorzichtig met het opleggen van voorlopige hechtenis en gevangenisstraf', werpt ze in het artikel op als suggestie. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.