Universiteit Leiden

nl en

Paul van der Heijden benoemd in arbitragepanel USMCA in de Verenigde Staten

De USMCA een arbitragecommissie (Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst) - opvolger van NAFTA - is een nieuw handelsverdrag tussen Canada, de Verenigde Staten en Mexico. In dat verdrag is een nieuwe procedure opgenomen, die er voor dient te zorgen dat de fundamentele arbeidsrechten worden nageleefd.

Paul van der Heijden, emeritus hoogleraar Internationaal Arbeidsrecht en voormalig rector magnificus van de Universiteit Leiden, is een van de zes niet-nationale commissieleden die zijn gekozen vanwege hun kennis van zaken en reputatie. Als een verdragspartij klaagt dat een andere verdragspartij de rechten schendt en partijen niet tot een oplossing komen, moet het panel optreden.
 
Lees de bekendmaking door U.S. Department of Labor.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.