Universiteit Leiden

nl en

Michael Richardson in Trouw over slangenmummie

Met behulp van CT-scans onderzoekt het Rijksmuseum van Oudheden mummies van dieren. Michael Richardson van het Instituut Biologie Leiden is als expert op het gebied van slangen betrokken bij het onderzoek.

Michael Richardson

De grote collectie dierenmummies bij het Rijksmuseum van Oudheden bevat onder meer een raadselachtige mummie van een slang. Egypte-conservator Lara Weiss heeft de hulp van hoogleraar Evolutionaire ontwikkelingszoölogie Richardson ingeroepen om nader onderzoek te doen. De mummies worden gescand bij Canon Nederland en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).Vanuit het LUMC is Berend Stoel van de afdeling Radiologie betrokken bij het onderzoek.

Lees het artikel in Trouw.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.