Universiteit Leiden

nl en

Michael Richardson over slangengifklieren uit het lab

Met hulp van Leidse biologen hebben Utrechtse wetenschappers slangengifklieren nagemaakt in het laboratorium. Hoogleraar Ontwikkelingszoölogie Michael Richardson, betrokken bij het onderzoek, over deze veelbelovende ontwikkeling in de strijd tegen slangenbeten.

Michael Richardson

Meer dan honderdduizend doden vallen er jaarlijks door slangenbeten, voornamelijk in ontwikkelingslanden. Richardson: ‘Met deze gifkliercellen uit het lab kunnen we nieuwe medicijnen ontwikkelen en besparen we de inzet van dieren’. Lees meer over het onderzoek en de Leidse bijdrage in de Mare.

In 2018 sprak Richardson al over de mogelijkheden om slangengif in te zetten om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Lees hier het interview met Richardson in New Scientist.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.