Universiteit Leiden

nl en

'De jongere van nu leeft het langst met het klimaatprobleem'

De Leidse rechtenstudente Aoife Fleming is verkozen tot VN-jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling. Dagblad De Limburger sprak met Fleming, die afkomstig is uit Meerssen.

Aoife Fleming

'Het klimaat vind ik een groot probleem', zegt ze in De Limburger (€). 'De mensen van de generatie voor ons moeten luisteren naar de zorgen van jongeren. De jongere van nu heeft het minst bijgedragen aan het klimaatprobleem, terwijl wij het langst ermee zullen moeten leven.'

Met duurzame ontwikkeling in haar portefeuille maakt ze in december een lange vlucht naar Chili om een VN-klimaattop bij te wonen. 'Vliegen ja. Dat vind ik wel een lastig dilemma waar ik mee worstel.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.