Universiteit Leiden

nl en

Leidse studente Aoife Fleming verkozen tot VN-jongerenvertegenwoordiger

De 21-jarige Aoife Fleming werd maandagavond 21 oktober 2019 verkozen tot jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties.

Aoife Fleming

'Het is gelukt!', zegt een blije Aoife. 'De komende twee jaar mag ik mij jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling noemen.' Aoife voerde vorige week fanatiek campagne. En met succes dus.

Haar verkiezing werd maandagavond bekendgemaakt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. 'Ik moest, net zoals mijn mede-kandidaten, 's avonds tijdens de Nacht van de VN pitchen en vragen beantwoorden van een vakjury. Aan het eind van de avond werd de uitslag bekendgemaakt.'

Als jongerenvertegenwoordiger zal ze binnen Nederland met veel jongeren in gesprek gaan over duurzaamheid. Eind november gaat ze naar Chili om daar bij COP25 namens Nederlandse jongeren de VN toe te spreken. 'Ik kijk er heel erg naar uit om me in te zetten voor dit actuele onderwerp, en te zorgen dat wij echt gaan beslissen over kwesties zoals de energietransitie.'

Duurzaamheid & Recht

Eerder zette Aoife al de collegereeks Duurzaamheid & Recht op binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Ze vindt dat studenten nu al moeten kunnen nadenken over juridische duurzaamheidsvraagstukken. 'Ik denk dat het niet alleen op onze faculteit van belang is dat jongeren worden voorbereid op een duurzame toekomst, maar door heel Nederland. Zouden we niet al veel eerder moeten nadenken over het klimaat?'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.