Universiteit Leiden

nl en

Nico Schrijver: bezorgdheid branden Amazone geen neokolonialisme

De Franse president Macron noemde de bosbranden in de Amazone een internationale crisis, maar zijn Braziliaanse ambtgenoot Bolsonaro deed de woorden van Macron af als een misplaatste koloniale manier van denken.

Nico Schrijver

Maar dat is onzin, zegt hoogleraar Internationaal Publiekrecht Nico Schrijver in nrc.next. 'Goedkope retoriek van Bolsonaro. Je kunt de internationale bezorgdheid over de aantasting van de tropische regenwouden in Braziliƫ niet wegzetten als neokolonialisme. Geen enkel land is uit op het koloniseren of onder internationaal bestuur brengen van de regenwouden. Het duurzaam beheer van bossen en bescherming van de biologische diversiteit in dergelijke gebieden geldt als een gemeenschappelijke zorg van de mensheid.'

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.